7 vraževerij iz celega sveta

gettyimages-528877919_2.png

Se selite v nov dom? Preberite nekaj zanimivih tradicij po svetu, ki bi naj prinašale srečo in očistile dom slabe, negativne energije.

Opravite čistko

Po ameriškem vraževerju bi naj stara metla v sebi nosila vso slabo energijo iz vašega prejšnjega doma in jo tako s selitvijo prenesla v novi dom. Pustite staro metlo, jo zavrzite in začnite s svežim začetkom.

Vrata uspeha

Kakor pravi stara Irska tradicija bi morali prvič, ko zapustite svoj nov dom izstopiti pri istih vratih, skozi katera ste v dom vstopili. S tem si zagotovite srečo v novem domu. Po končanem »obredu« lahko zapuščate svoj dom skozi katerakoli vrata želite.

Oddelek za zlo in neprijetne vonjave

Indijanci tradicionalno zažgejo posušen žajbelj in z njim, ter njegovim dimom mahajo naokrog po kotih vseh sob, da jih s tem očistijo slabe, negativne energije. Če ste alergični na posušene trave boste to tradicijo raje preskočili.

Naj gre preko

Po Indijski tradiciji bi naj mleko in riž, ki vreta v posodi dokler ne začne vse skupaj kipeti, prinašala čistost in dolgo življenje lastnikom stanovanja ali hiše. Druga Indijska tradicija pa govori o tem, da če pripelješ kravo v svoj novi dom in ji okrog vratu nadeneš cvetni venec, da tudi to prinaša srečo in dolgo življenje lastniku. Nam se zdi ta ideja oz. tradicija s kravo malenkost bolj logistično zakompliciran, tako da smo za riž in mleko 😊

Nastavite zvok

Tibetanski selitveni ritual vsebuje tudi zvonjenje »čistilnih« zvonov v vsaki sobi novega doma, da očistimo staro, slabo energijo življenjske sile.

Kruh in sol

Po judovski tradiciji morata biti kruh in sol prvi dve stvari prinešeni v novi dom. Kos kruha zagotavlja, da lastniki doma ne bodo nikoli lačni. Sol pa bo prinesla življenje, ki je zmeraj polno različnih okusov.

Zaščita pred udari strele?

Starodavni mit pravi, da je potrebno dati na okensko polico želod, saj se s tem dom zaščiti pred udari strel.

Ne potrebujete teh magičnih trikov in vraževerij, da bi našli svoj novi dom. Potrebujete le izkušenega posrednika, ki lahko dela čudeže – takšnega najdete na tej povezavi.

Deli ta prispevek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Top