Presenečenja, ki vas lahko doletijo ob nakupu novega doma

Couple-Dream-Home-2-web-900x600.jpg

Št. 1. Pomanjkanje ponudbe pomeni, da morate reagirati hitro…

Pomanjkanje ponudbe nepremičnin zna biti veliki problem. To pomeni, da je na trgu premalo nepremičnin, hiš in stanovanj za potencialne kupce novega doma. Nepremičnine v zelo dobrem stanju, ki imajo dokaj razumne cene se prodajo izjemno hitro. Takšen trg pomeni, da bo kupec našel novi dom, dal resno ponudbo in že v nekaj dneh (včasih tudi v 24ih urah), podpisal dogovor o pravnem poslu in tako dal tudi že aro izjemno hitro. V primerih ekstremno majhne ponudbe pa se znajo zgoditi tudi vojne pri draženju, kar pomeni, da se lahko plača mnogo več kakor je bila prvotna cena nepremičnine.

Št. 2: Od podpisa predpogodbe do primopredaje lahko preteče več časa kakor si mislite

Po tujih raziskavah in po naših izkušnjah, prodajni oz. nakupni proces nepremičnine v povprečju traja približno 50 dni. Od trenutka, ko je sprejeta ponudba, do trenutka, ko se vselite v novi dom. V tem času pa kupci novega doma lahko že razmislijo kako bi opremili oz. preuredili svoj novi brlog.

Kaj je tu dobra novica? Napredna tehnologija pomaga pri reševanju in izmenjevanju določenih dokumentov. Izkušeni nepremičninski posrednik ali posrednica pa bosta takoj spoznala vaša pričakovanja in vas informirala o vsakem premiku v postopku nakupa.

V času, ko čakate na ključe novega doma, lahko poskrbite in pripravite že nekaj stvari za selitev. Tako vam kasneje selitev ne bo vzela preveč časa in se boste hitreje lahko vselili v novo stanovanje ali hišo.

Št. 3: Zaključni stroški?

Potem, ko že menite, da lahko potegnete črto kar se tiče stroškov, vas doletijo dodatni stroški. Stroški kot so: strošek odobritve posojila/kredita, plačilo davka, obvezno zavarovanje v primeru hipotekarnega kredita in morebitni drugi dodatni stroški, so stroški, na katere morate biti tudi pripravljeni in jih zajeti v svoj finančni načrt.

Sedaj, ko veste nekaj teh stvari, hitro pokličite našega RE/MAX posrednika ali posrednico in se z njim ali z njo dogovorite za sestanek, kjer vam bodo naši strokovnjaki z veseljem razložili na kaj vse morate biti pazljivi ob nakupu nepremičnine. Poiščite RE/MAX nepremičninskega posrednika tukaj: www.re-max.si

Deli ta prispevek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Top