Selitev s hišnimi ljubljenčki? Kako jim pokazati, da je in da bo zanj vse tako kot je bilo?

doginbox-5680847f3df78ccc15a49dde.jpg

Selitve so polne emocij, tako za vas kakor tudi za vaše hišne ljubljenčke. Vse od navdušenja zaradi selitve v nov dom, novo hišo, do žalosti, ker za seboj puščate stanovanje ali hišo, ki je bila vaš dom dlje časa. Vaši hišni ljubljenčki občutijo enako kakor vi, hkrati pa začutijo tudi vaše počutje. Dajemo vam nekaj nasvetov kako vašim ljubljenčkom narediti čim bolj udobno selitev, tako da bo tudi vam lažje.

Ne pozabite zadihati

Zelo je pomembno, da med samo selitvijo skrbite zase. Hišni ljubljenčki od nas pridobivajo energijo in tudi lahko opazijo, če ste razburjeni in nezadovoljni. Če se zalotite v prenasičenosti zadev, nikar ne odlašajte in globoko zadihajte, ter se sprostite. Tako bodo naredili tudi vaši hišni ljubljenčki.

Varnost je na prvem mestu!

Najbolj nerodna in grozna stvar je, če med selitvijo opazite, da se je vaš ljubljenček izmuznil iz stanovanja, hiše. Medtem, ko vi in tudi vaša ekipa, ki vam pomaga pri selitvi, hodite noter in ven v novo stanovanje, se lahko ljubljenčki kar hitro izmuznejo skozi vrata. Da bi se nekako zaščitili pred takšnimi neljubimi dogodki se lahko odločite, da vam nekdo od članov družine v času selitve pazi na vašega hišnega ljubljenčka.

V primeru, da nimate na voljo nobenega prijatelja ali sorodnika, ki bi imel čas popaziti na vašega ljubljenčka, potem mu namenite eno sobo v stanovanju ali hiši, mu tam pripravite hrano in svežo vodo, ter na vrata napišite, da ni vstopa. Seveda pa ljubljenčka pojdite večkrat pogledat in pocrkljat.

Zaposlen hišni ljubljenček je srečen hišni ljubljenček

Potrudite se in zaposlite svojega ljubljenčka, tako bo pozabil na ves kraval okrog selitve. Razmislite o vklopu televizorja ali radijskega sprejemnika, dajte jim veliko igrač za igranje, razne priboljške ali jih namestite nekje blizu okna, da bodo opazovali okolico.

Ohranite njihovo rutino

Pomembno je, da ohranite njihove rutine hranjenja in sprehajanja. Namreč nasploh kužki si najbolj zapomnijo, kdaj v dnevu pride kakšen del njihove aktivnosti z vami. To jim bo dalo občutek, da je vse normalno in da se v bistvu nič ni spremenilo oz. se ne spreminja. S tem jim boste tudi pokazali, da se tudi s selitvijo ne bo za njih nič spremenilo. To je odličen način, da jim daste občutek samozavesti in udobja oz. dobrega počutja.

Najpomembnejše je, da se vaš ljubljenček počuti varno, če imate za selitev najet kakšen selitveni servis in po vašem stanovanju hodijo ljudje, ki jih vaš ljubljenček ne pozna.

Upamo, da smo vam dali vsaj nekaj uporabnih napotkov in nasvetov kako pri selitvah pomagati vašim hišnim ljubljenčkom, da se počutijo dobro in da v bistvu ne opazijo, da se karkoli spreminja.

 

Deli ta prispevek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Top