Ste v stanovanju obuti v čevlje? Morda to ni dobra ideja…

landscape-1471863293-rexlaxing-home-feet-table2.png

Sobni copati samo modna muha? Mi ne mislimo tako, saj imajo svoj namen. Ko pridemo domov, si sezujemo čevlje in obujemo sobne copate. Te najbrž tudi ponudimo obiskom. Kljub izumu sobnih copat po stanovanju še vedno raje hodite obuti? Večkrat zato stanovanje posesate in pomijete? No, morda si boste ob prebiranju naslednjih vrstic vseeno premislili in obuli copate.

Če se po hiši ali stanovanju hodi v čevljih je seveda potrebno stanovanje pogosteje čistiti. A če ste prepričani, da je umazanija največja težava potem se motite. Preverite zakaj se je vredno sezuvati.

BAKTERIJE

Zraven prahu in blata z obutvijo v stanovanje prinesemo tudi bakterije. Bakterije, ki se nahajajo na naših čevljih so različne. Med njimi tudi E. Coli bakterije, ki povzročajo drisko ter tudi menigitis. Če imate doma majhnega otroka, ki se rad plazi po tleh je o tem še posebej vredno razmisliti.

STRUPI

Na naši obutvi se zraven umazanije in prej odkritih bakterij nahajajo tudi strupi, med njimi so pesticidi. V eni študiji so odkrili, da je kar 98 odstotkov svinca v prahu, ki je pa prav tako zelo škodljiv za naše zdravje. Tega pa veliko prinesemo v stanovanje z našo obutvijo.

UDOBJE

In na koncu seveda naj vas prepriča udobje. Nikakor ni boljšega občutka, kakor takrat, ko po celem dnevu sezujemo čevlje in spustimo naša stopala na svobodo. S tem se izognemo dodatnemu potenju, otiščancem in tudi glivicam.

Morda smo vas prepričali, da se boste naslednjič sezuli, ko se boste sprehajali po stanovanju, pa čeprav bo to samo, ko boste pozabili kakšno stvar in se boste že obuti sprehodili po njo skozi celotno stanovanje ali še huje skozi vašo spalnico.

Deli ta prispevek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Top